BLACK FRIDAY - dodatnih 20% uz kupon CRNIH20 - ISKORISTI DO 09.12.

Search
Close this search box.

Čaj za trajno uklanjanje viška mokraćne kiseline!

Mokraćna kiselina (ili urična kiselina) je organski spoj koji nastaje u organizmu kao krajnji produkt metabolizma purina. Purini su tvari koje se prirodno nalaze u nekim namirnicama, a u manjim količinama ih proizvodi i naše tijelo.

Mokraćna kiselina se normalno izlučuje iz organizma mokraćom. No, ako se u organizmu nagomila previše mokraćne kiseline, ona se može kristatizirati u zglobovima i drugim tkivima, što dovodi do bolesti poput gihta.

Neki od faktora koji mogu dovesti do povišenja razine mokraćne kiseline u krvi su:

  • Prekomjerna konzumacija hrane bogate purinima (npr. meso, riba, perad, mahunarke)
  • Pijenje alkohola
  • Dehidracija
  • Gojaznost
  • Određeni lijekovi
  • Genetička predispozicija

Simptomi povišene razine mokraćne kiseline u krvi mogu uključivati:

  • Bol u zglobovima
  • Oticanje zglobova
  • Crvenilo i toplina zglobova
  • Ukočenost zglobova
  • Bolovi u mišićima
  • Umor
  • Gubitak apetita

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, važno je da se obratite svom liječniku. Liječnik će vam moći uzeti krvni uzorak i provjeriti razinu mokraćne kiseline.

Liječenje povišene razine mokraćne kiseline u krvi uključuje:

  • Promjenu prehrane (smanjenje konzumiranja purina)
  • Pijenje puno tekućine
  • Mršavljenje (ako ste gojazni)
  • Uzimanje prirodnih lijekova

Prevencija povišene razine mokraćne kiseline u krvi uključuje:

  • Zdravu prehranu
  • Pijenje puno tekućine
  • Određivanje i kontrolu težine
  • Ograničenje konzumiranja alkohola
  • Redovitu tjelesnu aktivnost

Podijeli s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte ili poslušajte moju novu knjigu

Prati me na društvenim mrežama

Scroll to Top

ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-30% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI
ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-30% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI