Search
Close this search box.

Napitak za sprečavanje krvnih ugrušaka i raka debelog crijeva… piti čašu dnevno!

BOROVNICE I ZDRAVLJE

Povijesno gledano BOROVNICE ( latinski vaccinum myrtillus) su se koristile je za liječenje proljeva, skorbuta i drugih stanja. Danas se plod koristi kao prirodni lijek za mnoge bolesti,i o tome ću Vam danas pričati….List borovnice, osim voća, koristi se i za druga stanja, uključujući dijabetes. Plod biljke borovnice može se jesti baš kao borovnica ili pretvoriti u ekstrakte. Slično tome, lišće se može pretvoriti u ekstrakte ili koristiti za pripremu čaja od borovnice.

Ono što ovu bobicu čini tako fenomenalnom je to što sadrži kemikalije koje prirodno proizvode poznate kao antocijanozidi. Antocijanozidi su biljni pigmenti koji imaju snažna antioksidativna svojstva. Jedna studija pokazala je da borovnica ima pozitivne učinke na vid u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Ovi antioksidansi čiste tijelo za slobodne radikale, s namjerom da pomognu u sprečavanju ili preokretanju oštećenih stanica.

Borovnice, zajedno s ostalim bobičastim voćem, pripadaju porodici Ericaceae.Borovnica je mali višegodišnji grm koji ima bobičaste plodove. Svježi i zreli plodovi su ljubičaste boje, a ponekad mogu biti i tamnije, gotovo crne boje. Plod je prekriven voštanim zaštitnim slojem.Ove male bobice kriju čudesna ljekovita svojstva. Odličan su izvor flavonoida, posebno antocijana koji ima odlična antioksidativna i protuupalna svojstva te održava stjenke krvnih žila elastičnima. Antocijan je zaslužan za tamnu boju borovnica.

Borovnice obiluju vitaminom B2, C i E. Također sadrže mangan te topiva i netopiva vlakna.Biljka borovnice, nisko rastući grm s cvjetovima koji se vide u crvenoj, plavoj i ljubičastoj boji, porijeklom je iz sjeverne Europe, a raste i u Sjevernoj Americi i sjevernoj Aziji.To je malo voće promjera oko 5-9 milimetara i sadrži mnogo sjemenki. Biljka je višegodišnji grm kojem se zrele bobice beru krajem ljeta.

KEMIJSKI SASTAV: Vjeruje se da su ti snažni antocijanini ključni bioaktivni prirodni lijekovi odgovorni za brojne zdravstvene prednosti borovnice …Sadrži brojne fenolne spojeve, uključujući flavonole, kvercetin i katehine, tanine, elagitanine i fenolne kiseline; Međutim, antocijanini koji se nalaze u plodu daleko su najveći doprinos njegovoj gustoći fitonutrijenata.

Ovaj prirodni lijek se koristi za liječenje kronične venske insuficijencije.Sa borovnicama poboljšavate cirkulaciju krvi i liječite bolesne vene…Nevjerojatni antocijanozidi koji se nalaze u borovnicama mogu ojačati krvne žile i spriječiti oksidaciju LDL (“lošeg”) kolesterola, glavnog čimbenika rizika za aterosklerozu koji je plak koji blokira krvne žile što dovodi do srčanog i moždanog udara.Istraživanja pokazuju da je konzumacija borovnica značajno povezana sa smanjenjem rizika od koronarne bolesti srca, ubojice broj jedan muškaraca i žena.To smanjenje je dosta značajno – čak između 12 i 32%. Niži raspon od 12% zabilježen je kod starijih osoba, a veće smanjenje rizika od 32% zabilježeno je kod mlađih ljudi.Moglo bi se zaključiti da što prije počnemo jesti borovnice, to bolje… I, možda i što više to bolje – 47% -tni pad rizika od srčanog udara zabilježen je za one koji su što ranije počeli jesti borovnice.

kako se pravi napitak na bazi borovnica za sprečavanje krvnih ugrušaka i raka debelog crijeva,otkrijte u videozapisu…

Podijeli s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prati me na društvenim mrežama

Scroll to Top

ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI
ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI