Search
Close this search box.

Prirodni lijek za gastritis koji će vas oduševiti!

U današnjem videozapisu ću Vam govoriti kako probiotici,a posebno kefir,utječe na funkciju probavnog sustava.Što je kefir?Kefir je fermentirani mliječni napitak.Ima veliku nutritivnu vrijednost.200 ml kefira sadrži:

Kalorije: 109 Kcal
Proteini: 6,2 g
Ugljikohidrati: 7,2 g
Masti: 6,2 g
Vlakna: 0
Prema dnevnoj vrijednosti (DV), unos
Vitamin A: 6% (DV)
Kalcij: 30% (DV)
Natrij: 4% (DV)

Zdravstvene blagodati kefira:

Kefir je bogat izvor probiotika koji pomažu u održavanju mikrobioma crijeva. Probiotici su zdrave bakterije koje se nalaze u određenim namirnicama koje pomažu u probavi. Naša crijeva imaju specifičan mikrobiom bakterija koji ga održava zdravim. Međutim, određena prerađena hrana i životne navike mogu poremetiti ovaj mikrobiom i uzrokovati nadutost, probavne smetnje, gastritis,refluks kiseline i nadutost.Ovdje veliku ulogu ima redovito konzumiranje kefira.

Probiotici u kefiru imaju antikancerogena svojstva.Kefir poboljšava funkciju srca i krvnih žila.Istraživanja pokazuju da kefir može sniziti kolesterol i serumski triacilglicerol u krvi. Ovo su nezdrave masti koje se mogu nakupiti u arterijama i uzrokovati krvne ugruške. Osim toga, probiotički mikroorganizmi u kefiru mogu poboljšati metabolizam masti u tijelu. Pomažu u stvaranju žučnih kiselina koje probavljaju i metaboliziraju masti. Kefir tmože smanjiti krvni tlak ili hipertenziju.

Kefir može poboljšati zdravlje jetre sprečavajući nakupljanje masnoće na jetri.Masna jetra je jedan od najvećih problema modernog čovjeka za koje nezna da postoji.Posebno jer se simptomi masne jetre manifestiraju u suptilnim pokazateljima dugo vremena.Ovo znači da Vi,vjerojatno imate masnu jetru,a da toga još niste svjesni.Ovo se posebno odnosi na osobe iznad 40 godina života.

Kefir može smanjiti količinu mokraćne kiseline i kreatinina u tijelu.Probiotici u kefiru mogu razgraditi razgraditi toksični otpad poput mokraćne kiseline i kreatinina. Na ovaj način poboljšavaju zdravlje bubrega i smanjuju rizik od gihta.

Kefir je izvrstan izvor kalcija i vitamina K2, oba potrebna za zdrave kosti. Kalcij je u biti odgovoran za naše zdravlje kostiju. Što je niža razina kalcija u našem tijelu, to su naše kosti slabije. Vitamin K2, s druge strane, pomaže u apsorpciji kalcija u naše kosti. Stoga moramo imati redoviti unos kalcija i vitamin K2 kako bismo održali zdravlje kostiju. 100 g kefira osigurava 120 mg kalcija, 20% preporučene dnevne vrijednosti unosa.


Kefir poboljšava zdravlje kože te samnjuje rizik od nastanka staračkih mrlja.Uklanja stanja kože poput ožiljaka, opeklina, pa čak i ekcema. Stanične membrane, bakterijski metaboliti i mrtve bakterije dobivene iz probiotika igraju ulogu u poboljšanju zdravlja kože. Osim toga, ovi spojevi pomažu u jačanju kožne barijere i sprečavanju rasta drugih mikroorganizama.Na primjer, hijaluronska kiselina koja se nalazi u probioticima pomaže u zacjeljivanju rana. U tom slučaju može pomoći u liječenju ožiljaka na koži.


Kefir ima antibakterijska svojstva protiv nekoliko štetnih mikroorganizama. kefir pomaže ukloniti štetne bakterije poput helicobacter pylori, salmonelu typhi, escherichia coli, streptococcus aureus.Osim toga, postoje određeni spojevi koji se nazivaju bakteriocini prisutni u kefiru koji također mogu zaustaviti rast štetnih bakterija. Bakteriocin je vrsta proteina koji može napasti određene bakterijske stanične stijenke i ubiti ih. Specifični bioaktivni spojevi prisutni u kefiru mogu smanjiti upalne stanice. Eozinofili su upalne stanice koje uzrokuju upalu i druge alergijske reakcije protiv stranih mikroorganizama. Stoga kefir može biti potencijalno liječenje alergijske bronhijalne astme.

Kefir ima još mnoge druge zdravstvene blagodati,ovo su samo neke…

Ako kefir uzimate ujutro,na prazan želudac, poboljšavate zdravlje crijeva i probavu. Štoviše, možete ga uzeti i noću prije spavanja. Kefir sadrži triptofan, aminokiselinu koja može potaknuti bolji san. Triptofan pomaže povećati razinu hormona melatonina, koji regulira ciklus spavanja i buđenja.

Kefir možete koristiti kao masku za lice. Može se nanositi na kožu 15-20 minuta 2-3 puta tjedno za optimalne rezultate. U masku za lice ugradite i dodatne sastojke poput meda, ružine vode, kurkume, avokada, maslinovog ulja ili jaja žumanjaka.

Podijeli s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte ili poslušajte moju novu knjigu

Prati me na društvenim mrežama

Scroll to Top

ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI
ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI