Djeluje kao značajni način stimulacije cirkulacije i pomaže kod velikog broja zdravstvenih stanja.
Još nekoliko informacija o uzgoju i proizvodnji. Čili paprika krasno uspjeva u južnoj Americi ali se danas značajno proizvodi u Africi i Indiji.Raste iz sjemena u rano proljeće i raste u vrućem i vlažnom okruženju.Plod se bere u ljeto i suši se u danas prepoznatljivi oblik čili paprike.Ključni kemisjki sastojci su KAPSAICIN,KAROTENOIDI,FLAVOCNOIDI,VOLATILNA ULJA,STEROIDINI SAPONINI.Veliki broj studija pokazuje da je najznačajni kemijski sastojak kapsaicin koji je odgovoran za njegov ljuti i jaki okus.Ako se aplicira na kožu,kao ulje koje ću Vam preporučiti,očekujte učinak na završetke živaca u tijelu koji će potentno smanjiti bol ili ukočenost,smanjiti grčeve u mišićima,glavobolje i mnogo drugoga…
Kajenski papar je lako uklopiti u vašu prehranu. Dolazi u različitim oblicima, kao začin ili dodatak prehrani.Možete ga dodati svojoj omiljenoj hrani, salatama, prilozima i glavnim jelima, kako vegetarijanskim, tako i mesnim jelima.
–kako kajenska paprika djeluje na zdravlje srca i krvnih žila,otkrijte u videozapisu…