Search
Close this search box.

Kajenski papar i zdravlje

Kajenski papar je dio tradicionalne prehrane nativnih Amerikanaca već 9 tisuća godina. Radi se od sušenih i mljevenih ljutih papričica. Sami kajenski papar sadrži mnoge spojeve koji djeluju antioksidativno, poput kapsaicina koji je odgovoran za ljuti okus.U Europi je prvi puta donešana u 16. stoljeću.Često se koristi u kulinarstvu radi svoga ljutog okusa i nije čudo da se koristi u mnoge medicinske svrhe kao snažni i topli stimulans.Kajenske čili papričice (ili Capsicum frutescens) pripadaju rodu Capsicum i potječu iz slične sorte Capsicum annuum.
Djeluje kao značajni način stimulacije cirkulacije i pomaže kod velikog broja zdravstvenih stanja.

Još nekoliko informacija o uzgoju i proizvodnji. Čili paprika krasno uspjeva u južnoj Americi ali se danas značajno proizvodi u Africi i Indiji.Raste iz sjemena u rano proljeće i raste u vrućem i vlažnom okruženju.Plod se bere u ljeto i suši se u danas prepoznatljivi oblik čili paprike.Ključni kemisjki sastojci su KAPSAICIN,KAROTENOIDI,FLAVOCNOIDI,VOLATILNA ULJA,STEROIDINI SAPONINI.Veliki broj studija pokazuje da je najznačajni kemijski sastojak kapsaicin koji je odgovoran za njegov ljuti i jaki okus.Ako se aplicira na kožu,kao ulje koje ću Vam preporučiti,očekujte učinak na završetke živaca u tijelu koji će potentno smanjiti bol ili ukočenost,smanjiti grčeve u mišićima,glavobolje i mnogo drugoga…

Kajenski papar je lako uklopiti u vašu prehranu. Dolazi u različitim oblicima, kao začin ili dodatak prehrani.Možete ga dodati svojoj omiljenoj hrani, salatama, prilozima i glavnim jelima, kako vegetarijanskim, tako i mesnim jelima.

kako kajenska paprika djeluje na zdravlje srca i krvnih žila,otkrijte u videozapisu…

Podijeli s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prati me na društvenim mrežama

Scroll to Top

ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI
ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-25% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI