Search
Close this search box.

Najjači svjetski probiotici!

Vjerujte,probiotici su nešto što želite uzimati svaki dan.Danas ćete saznati 10 najzdravijih svjetskih probiotika.Možda ne znate,alifermentacija je proces koji se koristi za proizvodnju nekih od omiljenih svjetskih namirnica i pića.Kroz povijest, fermentacija hrane dala je našim precima mogućnost produljenja svježine žitarica, povrća i mlijeka koje su im bile dostupne tijekom različitih godišnjih doba.

Relativno je jednostavno napraviti veliku količine fermentirane hrane kako biste bili spremni za jednostavno jelo u hladnjaku – plus takve namirnice traju jako dugo prilično dugo korisnih bakterija koje sadrže. Zapravo, jedenje fermentirane (ili “kultivirane”) hrane najprikladniji je način dobivanja dnevne doze probiotičkih bakterija koje značajno poboljšavaju vaše zdravlje

Danas znamo da probiotska hrana poboljšava imuniet,probavu,djeluje protiv nastanka raka,potiče zdravlje zglobova,smanjuje simptome alergija,poboljšava kvalitetu sna…i puno ostaloga…Mikrobi koje dobivamo konzumiranjem probiotičke hrane pomažu u stvaranju zaštitne sluznice u crijevima i štite od patogenih čimbenika, kao što su salmonela i E.coli.

Ove namirnice reguliraju apetit i smanjuju želju za šećerom i rafiniranim ugljikohidratima.

  1. Kefir je fermentirani mliječni proizvod (napravljen od kravljeg, kozjeg ili ovčjeg mlijeka) koji ima okus jogurta. Prednosti kefira uključuju pružanje visoke razine vitamina B12, kalcija, magnezija, vitamina K2, biotina, folata, enzima i probiotika.Kefir se konzumira više od 3000 godina. Kefir žrna nisu žitarice, već kulture bakterija mliječne kiseline i kvasca koje pomalo nalikuju cvjetači.
  2. Kiseli kupus je fino isjeckan kupus koji je fermentiran bakterijama mliječne kiseline. To je jedna od najstarijih tradicionalnih namirnica i popularna je u mnogim zemljama, osobito u istočnoj Europi.Ima kiselkast, slan okus i može se čuvati mjesecima u hermetički zatvorenoj posudi.
  3. Tempeh- je fermentirani sojin proizvod. Tvori čvrstu pljeskavicu čiji je okus opisan kao orašast, zemljan ili sličan onome u gljivama.Tempeh je podrijetlom iz Indonezije, ali je postao popularan širom svijeta kao zamjena za meso s visokim udjelom proteina.Proces fermentacije zapravo ima neke iznenađujuće učinke na njegov prehrambeni profil.

Podijeli s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitajte ili poslušajte moju novu knjigu

Prati me na društvenim mrežama

Scroll to Top

ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-30% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI
ISKORISTI OGROMNE POPUSTE

-30% povodnom izdanja nove knjige

DANA
SATI
MINUTA
SEKUNDI